Nieuws

 

 

Tai Chi Les Hilversum ╗

Maandag6 Januari

09:30 tot 10:30

 

Donderdag 9 Januari 

Groep A  19:00 tot 20:30

Groep B  20:30 tot 22:00

 

Tai Chi Les Almere Buiten

Vrijdag10 Januari

09:30 tot 11:00

 

Tai Chi in the Park: 11-01

Oude Haven, Hilversum

Zaterdag 10:00 tot 11:00

Als het droog is.

 

Prive-lessen en In-house workshops zijn ook mogelijk. Dag en tijd worden bepaald in overleg.

 

 

Komende Workshops:

Hilversum: Paulusschool

JAM  Workshop 1ste Sectie

16-02-2014

Pushing Hands Training

16-03-2014

 

 

"Calm your mind, relax the body and maintain awareness

in the body"

 

 

Dit zijn het laatste nieuws!

 

 

05-01-2014

Follow us in Facebook

 

09-09-2013

 

We are beginning the last season in the year, from September to December.

We are getting more motivated students and the teaching material is also evolving.  I was just at Wee Kee Jin last weekend in the Glind and it is very fine to see how every year the Form becomes finer and the Pushing Hands become softer.  Nice trail to follow!

 

Which is the recepie? Practice, practice, practice! You have heard that one before, but don't do it as a "must to do" thing.  Remember we are trying to do NOTHING.  Isn't that how you feel when you are having FUN? That's the idea.

 

 

 

04-04-2013

 

After a cold winter and slow spring we are begining again with our practice of

Tai Chi in the park every Thrusday and Saturday from 09:00 to 10:00.

 

We are also launching a niew version of our Blog, you can follow it in this link

 

http://www.tumblr.com/blog/human-potential-nl

 

 

Don't forget to check in to our first JAM Sunday the 13th October 

 

02-11-2012

 

We had two wonderful workshops, first with Gabriel Figini en the second one with Paul Renall.  Check the paginas of Training A for the Revieuws and the Taiji School for news about next workshops. Check also our Photo Gallery.

 

12-10-2012

 

Een boodschap van Gabriel Figini:

 

October is the heart of the Autum and according to the ancient Sages, like in nature, all energies return to their roots.  Like the sap in the trees abandon the leaves, it is a good and a nice time to go alone with this movement and let go of all things which we don't deserve anymore. By doing this we look for ourselves to re-discover what is still new and fresh inside. When things are in their original state, everything is in peace. This natural phenomena is the origin of Meditation.

 

With this Autumnal Spirit we invite you to our meeting on the 20th of October where we will be resonating with this pattern of nature.

 

When things are back in the roots and everything is in peace, there is no need for control and fear. This allows each thing to take its right place and transform difficulties in easyness.

 

I hope that the joy of the meeting will be reflected in our faces.

 

Best regards,

 

Gabriel Figini

 

 

 

05-10-2012

 

Alles is klaar om te ontmoeten bij HP Meetings volgende maandag 22 oktober vanaf 20:00 tot 22:00 in de Kunstgalerij van de Langstraat 52 in Hilversum.

 

We geloven niet in de crisis, of de leeftijd, of diplomas.  We gelovem in passie, in eerlijkheid, in commitment, in durven een stap naar voore zetten als dat beteken dat we kunnen samen iets beter doen om meer van onze leven en de wereld te genieten, als het eigenlijk moet zijn!!

 

Jij bent van harte welkom naar onze eerste ontmoeting:  "Vertel je droom"

 

Lees meer in onze nieuwe pagina "HP Meetings"

 

 

27-09-2012

 

Dit is zo geweldig! Ik moet jullie een verhaal vertellen:

 

20 jaar geleden, toen ik  Gabriel Figini  ontmoete, vertelde hij mij een Sufi Verhaal over een Dervish die de waarheid wilde weten. "Hij was heel veel aan het bidden om zijn wens te krijgen, toen God  voor hem verscheen en zei: Zoon jij hebt zo veel keer gevraagd dat ik jou de waarheid zal vertelen, maar onder een voorwarde: Jij kan dit nooit aan niemand vertellen.  De Dervish dacht er over en was er akkoord mee.  God vertelde hem de waarheid en ging weer weg.  De Dervish voelde zich zo zwaar om de eenige die de waarheid wist te zijn, dat was om gek te worden.  Hij had geen rust meer! Na drie dagen vondt hij een bamboe stok en bouwde er een fluit mee.  Hij speelde op de fluit totdat zijn hart tot rust kwam . God verscheen weer voor hem en zei: Ik heb heel duidelijk gezegd dat jij de waarheid aan niemand zou vertelen!"

 

Sinds dien, was ik heel nieuwsgierig om naar die fluit te luisteren zonder geluk, tot een paar maanden geleden.  Toen was ik bij een Sufi vergadering waar een concert werd aangekondigd, en verscheen Jean-Cristophe Bonnafousmet een Sufi fluit.  De muziek was zo geweldig dat ik in tranen uitbarste!  Toen waren het verhaal en de werkelijkheid een geworden!

 

 

Nu heb ik het geweldige nieuws gehoord dat Jean-Christophe voor ons gaat spelen op 20 oktober in de Seminar "The Mind is not in the Body, the Body is in the Mind"

 

 

 

26-09-2012

 

De doelgroep voor de workshop op zaterdag 20 oktober in Hilversum"The Mind is not in the Body, the Body is in the Mind" zijn mensen die ge´nteresseerd zijn om meer te leren over zichzelf en die wie ge´nteresseerd zijn in zelfverbetering. De bedoeling is de consistentie tussen gevoelens, gedachten en actie te herontdekken.

 

 http://youtu.be/-J09lwNz1qA

 

Meer informatie op de Pagina van "Training A" in deze website. 

 

 

 

14-09-2012

 

Nieuwe videos te kijken:

 

Training A met Gabriel Figiniin Argentina

The Mind is not in the Body de Body is in the Mind

 

http://youtu.be/PiybO9-6FRY

 

Tai Chi in de Park met Paul Renall, Dany en Maria na 6 weken trainen in Praag

 

http://youtu.be/UQKS_TWh430

 

07-09-2012

 

Terug van de Zomer! Het is en echte ongelooflijke tijd geweest, me veel reizen en genieten, meer Tai Chi training, ook met verlies van geliefde familieleden en verdriet, maar ook met nieuwe ideen en projecten in de oven! Zo is het leven, vol met mogelijkheiden waar we moeten voortdurend de balans vinden.

 

Tai Chi in de Park begint weer vanaf maandag, dus zie je daar!

 

Paul Renall is nu vol opgelade om The Taiji School power te geven met veel enthousiasm en meer oefeningen om de uitdagingen van ontspannen, verbinden en sinken nog makelijker te maken, zodat we kunnen meer en meer genieten van Taiji (Tai Chi). Dus noteer al de 27-28 Oktober in jouw agenda.

 

NEW!!

Gabriel Figini is mijn alle eerste leraar van Tai Chi geweest en ook van Sufi Meditatie. Ik leerde hem kennen 18 jaar geleden in Buenos Aires Argentina, en nu hij komt naar Nederland als een verrasing voor mij!! Ik wil iedereen de kans geven om zijn kennis te beleven in een inleidende seminar van Training A.  Een synthese van 30 jaar ervaring met de geest en lichaam in verschillende kunsten en wetenschappen.

 

 Om een idee te krijgen Kijk op: http://www.youtube.com/watch?v=PiybO9-6FRY

 

Kikj altijd naar de pagina Tai Chi Les en Workshops voor meer informatie om wat is mogelijk te doen.

 

01-07-2012

 

Een groep van ons gaat naar Praag voor de Residential Course van de Taiji School.  Nieuwe energie voor de rest van het jaar.

Meer info:

http://www.thetaijischool.com/workshops/prague-summer-residential-2012/

 

 

18-06-2012

 

Op de Mei Camp met Wee Kee Jin heb ik mijn Exam voor Tai Chi Instructor gehaald! en dat geef me heel veel meer motivatie om nog verder samen, onze Tai Chi te brengen. Het was een heel interesant ervaring om voor de Exam te bereiden en de Principes bij hart te studeren.  Het was een reis om dieper te gaan in mijn verstand, logish en lichaamelijk, en dat geef me nog meer basis om te ontspannen en genieten van de dagelijks training.  Ik voorstel dat aan iedereen!!

 

We beginnen ook een nieuwe groep in Almere! Die heel enthousiast hebben begonen op 05-06.  Daar wacht een heel interesante reis naar de Deur van de Tai Chi Hall.  Dat is de plek van begrijp om hoe kan jij Master van jezelf worden en dan dat ontwikelen :-)

 

Vanaf 10 Julie tot 5 Augustus is de Summer Residential van de Taiji School gehoud in Praag.  Voor meer informatie kijk aan  

http://www.thetaijischool.com/prague-summer-residential-2012/.

 

De lessen gaan goed, maar er is een duidelijk verschil in snelheid van het leren proces in de mensen die af en toe naar workshops gaan.  Kijk onze pagina Workshops om de mogelijkheiden te vinden.

 

 

04-04-2012

 

We zijn 2012 al begonnen met 3 goede ervaringen. Onze eerste JAM sessie, 2 Mini Workshops voor Pushing Hands I en onze alle eerste Jaar 3 Weekend met Paul Renall!!

 

Dank je wel Paul voor je lieve en geduldig aandacht voor elk van ons, en voor het vertrouwen dat we krijgen van jou om meer in onze eigen zelves de Tai Chi Mester te vinden.

 

We zijn helemaal blij om te ervaren hoe meer kunnen we van Tai Chi genieten en meer leren door een relax les, waar fun en exploring zijn de key words. Sorry voor de mengen van talen!

 

We zijn aan het groeien en onze groep is een goede opvanger van beginners geworden, we geven een warm welkom en deel onze enthousiasm om intensief te oefenen zonder de glimlach te verliezen :-)

 

Dank je wel Jacqueline en Anny ook voor samen deze uitdaging te onderhouden: De motivatie wakker te maken voor Tai Chi te exploreren en van deze reis te genieten.

 

Hetzelfde gaat voor onze kern groep: Arnoud, Ellen, Diana, Marleen en Els, wie spreed hun kennis aan nog meer mensen.

 

Met name, bedank voor alle deelnemers van onze workshops, zonder jullie deze reis is niet mogelijk te doen.

 

We nodigen jou uit om onze Fotogalerij te kijken, en misschien jij word geprikkeld om eens een proefles te nemen of een workshop mee te doen.

 

Jij bent altijd Welkom!!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marcela Astete

 

 

 

 

 

 

ę 2008 Marcela Astete